Fixarservice

Många äldre råkar ut för fallskador i hemmet när de kliver upp på stegar, sätter upp gardiner, byter glödlampor, halkar på lösa mattor eller liknande.  För att minska antalet fallskador kan äldre utan kostnad få hjälp med riskfyllda sysslor i hemmet. Vi kallar denna tjänst för Fixarservice.
 

loading...

Vad kan du få hjälp med?

Att sätta upp gardiner och tavlor, byta glödlampor, proppar, batterier, fästa lösa sladdar och liknande. Fixarservice hjälper också till att förutse eventuella olyckor i hemmet, om du vill ha sådan hjälp. Du kan också att få en informationsfolder om säkerhet i vardagen. Fixarservice har med sig verktyg vid hembesök. 

I arbetsuppgifterna ingår inte trädgårdsarbete, snöskottning eller fönsterputs. Inte heller uppgifter där det krävs yrkeskunniga hantverkare.

Vi hoppas kunna hjälpa dig med ditt önskemål om en praktisk uppgift som förebygger fall och skador.

Vilka kan få hjälp och hur mycket?

Vi har ingen åldersgräns men vänder oss i första hand till äldre.  Vi kan även hjälpa yngre funktionshindrade i mån av tid. Man måste vara boende i kommunen, sommarboende i kommunen omfattas inte.

Vad kostar det?

Hjälpen är kostnadsfri för mottagaren.

Fixarna som kommer hem till dig arbetar ideellt och oavlönat. Fixare som kommer hem till dig har med sig legitimation och ett intyg underskrivet av Tyresö Väntjänst. 
 

Hur gör man för att få hjälp från Fixarservice?

Tyresö kommun har gett Tyresö Väntjänst uppdraget att ha hand om Fixarservice. Det är samordnaren som förmedlar uppdragen mellan dig och Fixarservice. Från samordnaren får du besked om vi kan bistå dig med din önskan om hjälp. 

Kontoret är öppet, mån-fre kl. 08.00-16.30 
Välkommen att ringa på telefon 072-858 67 70